b l i j f   b l i j   m e t   j e   l i j f

 
 

Wanneer bewegen moeilijk wordt...

Van alle kanten worden we er steeds weer op gewezen hoe belangrijk bewegen wel is. Maar voor heel veel mensen geldt helaas dat ze daar de nodige problemen mee hebben. Gelukkig echter zijn er manieren om ook mensen die last hebben van pijn- en bewegingsklachten regelmatig te laten bewegen. Geleidelijk en zonder (over)belasting...

In een aantal zorgvuldig aangepaste cursussen (stimu)leren we u om bewuster te luisteren naar uw lichaam en vanuit uw gevoel de inwendige balans weer te herstellen. Het gehele programma is gericht op mensen die last hebben van pijn- en bewegingsklachten, en die daar zelf mee aan de gang willen.

Drie soorten cursussen

Aangezien mensen heel verschillende klachten en wensen kunnen hebben, worden er drie soorten cursussen gegeven:

A. voor mensen met klachten van nek en schoudergordel - oefeningen ter ontspanning en activering

B. voor mensen met lage-rugklachten, van bekken tot voeten - bekken als balanspunt, voeten als steunpunt

C. (leren) ontspannen voor mensen met algemene spanningsklachten - speciale ontspanningstechnieken voor het lichaam en het hoofd

Methodiek

Jarenlange ervaring heeft mij geleerd dat als mensen samenwerken met hun lichaam, ze die ontdekking zelf doen. De sleutel hiervoor is: voelen. Want voelen is slim en geeft informatie over wat je met je lichaam aan het doen bent. Door daar aandacht aan te geven ontwikkelt men lichaamsbewustzijn, de basis voor ontspanning en bewegingsherstel.

In de lessen wordt gewerkt met eenvoudige oefeningen die een harmonische uitwerking hebben. Door te bewegen vanuit het voelen in plaats vanuit doen herkrijgt het lichaam zijn centrale rol en gaat men zich weer vrij voelen. Hiermee heeft deze aanpak een ondersteunende uitwerking op andere behandelwijzen of sporten.

Elke cursus bestaat uit 7 bijeenkomsten

Lessen vinden plaats in kleine groepen, zodat er ruimte is voor persoonlijke aandacht. Bij voldoende belangstelling kan een extra cursus gepland worden op woensdagmorgen en/of donderdagavond. Het doel is om vrijer en ontspannener te leren bewegen in het dagelijks leven, en met minder klachten. Kortom, bewegen met meer gemak en gratie.

De oefeningen zijn praktisch en gericht op het herstellen van de samenhang in het lichaam. In een oefening kan men bijvoorbeeld merken hoe een beweging met de nek doorwerkt tot onder in de rug. Daarmee ontstaat als vanzelf een subtiele aanpassing van de beweging. Het is een afstemming die van binnenuit komt, niet van buitenaf.

Cursustijden

Data en cursustijden zullen nader bekend worden gemaakt. Neem anders vrijblijvend contact op met Carla Bak...

centrum voor kinesofie
telefoon 0224 - 213 312
centrum@kinesofie.nl  
 
 
t e r u g