w a n n e e r   m u z i e k   p i j n   d o e t

 
 

Als muziek maken pijn doet...

Muziek studeren en maken met een zekere mate van pijn is voor veel musici een gegeven. Het hoort erbij en daarom negeert u het zoveel mogelijk. Misschien bent u er zelfs beetje trots op, want het geeft immers ook uw mate van toewijding aan. Verder wilt u gewoon muziek maken en u dan niet met andere zaken bezig houden.

Tot opeens...

Tot de pijn erger wordt en ook na het spelen niet meer ophoudt. Tot spieren en gewrichten tijdens het spelen onverwacht lijken te haperen. En het schrikbeeld van elke musicus lijkt op te doemen... gedwongen moeten stoppen met musiceren... Gelukkig echter hoeft het niet zo ver te komen en is de oplossing betrekkelijk eenvoudig.

Leren luisteren naar het lichaam

Behalve naar noten kun je namelijk ook luisteren naar je lichaam en dat levert u een heleboel positiefs op. Niet alleen het voorkomen van pijn, maar ook een vloeiender, zelfs beter spelen. Met minder inspanning en vooral met meer plezier dan voorheen. Want bedenk dat u niet alleen een instrument hebt om te bespelen... u bent ook uw eigen instrument!!!

Vragen? Meer weten? Neem dan vrijblijvend contact op met Carla Bak...

centrum voor kinesofie
telefoon 0224 - 213 312
centrum@kinesofie.nl  
 
 
t e r u g